Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز از ساعت ۱۰ صبح امروز که زلزله ای به قدرت ۵.۶ ریشتر در منطقه سومار در کرمانشاه به وقوع پیوسته است، تاکنون بیش از ۵۰ پس‌لرزه در این منطقه ثبت شده. فقط ۵ مورد آن در کمتر از دو ساعت و با بزرگای بیش از ۵ ریشتر بود.

اما چرا در سومار، هر حوالی همان منطقه‌ای که زلزله ۷.۳ ریشتری ازگله ثبت شد و حدود ۶۰۰ کشته برجا گذاشت، این زلزله‌های مداوم احساس می‌شود؟

دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله دراین باره به خبرآنلاین می‌گوید: زلزله ۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ ریشتری منطقه سومار در ساعت ۹:۵۹ صبح امروز به وقوع پیوست. در منطقه ای در جنوب منطقه زلزله زده ازگله که ۲۱ آبان ۹۶، زلزله ۷.۳ ریشتری را تجربه کرد. در پی زلزله صبح امروز، گروهی از زمین لرزه ها اتفاق افتاد. ساز و کار این زمین لرزه‌ها فشاری است و عمقی که فعلا ارائه کرده‌اند (عمق ۱۵ تا ۱۹ کیلومتر) نشان می‌دهد این زلزله‌ها در پی سنگ اتفاق می افتد.

به گفته او با توجه و ساز و کار زلزله‌های صبح امروز و سنجش های مقدماتی، به نظر می آید زلزله در صفحه‌ای با شکستگی دیگری است: به نظر می‌رسد صفحه‌ای که در آن زلزله‌های امروز اتفاق افتاده است، همان صفحه زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان ازگه نیست. هرچند ممکن است مرتبط با زون شکستگی ۲۱ ابان باشد. ولی احتمال زیادی وجود دارد این زون به وسیله زون زلزله ۲۱ آبان تحریک شده باشد. شاید اثر دومینویی زلزله‌ها که درباره‌اش حرف می زنیم، اتفاق افتاده باشد.

زارع همچنین معتقد است اگر این زلزله‌ها به طور یکجا اتفاق می‌افتاد، حدود ۶.۹ تا ۷ ریشتر قدرت داشت: شانس خوب این است که ۵ زلزله به بزرگای بیش از ۵ ریشتر در فاصله کمتر از دوساعت اتفاق افتاده است. اینها زلزله های متوسطی هستند و اگر در یک زلزله منفرد اتفاق افتاد، شاید باید انتظار یک زلزله تا حد ۶.۹ یا ۷ ریشتر را داشته باشیم. بنابراین می توانیم بگوییم از این نظر چه بسا اتفاق نسبتا مثبتی بوده؛ درواقع خوشه زلزله‌های امروز در سومار، رخدادی است که در پی زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان ازگله اتفاق افتاده و به نوعی توسط آن زلزله، تحریک شده است، اما شانس خوبی بوده که انرژی با چند زلزله به بزرگای ۵ و کمتر از ۶ خالی شده است.

استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی درادامه گفت: از نظر گسل هم باید گفت این زلزله‌ها در قطعه‌ای از پهنه گسله‌ خمیدگی جبهه کوهستان زاگرس به وقوع پیوسته و بخشی از انتهای جنوب زون گسله ازگله، در داخل همان صفحه یا قطعه مجاور ان، دچار خوشه زمین لرزه ها شده است. اگر این زمین لرزه‌ها در خود همان صفحه زلزله ازگله به وقوع پیوسته باشد، باید احتمال پس‌لرزه زلزلزه ۷.۳ ریشتری را بدهیم. اما اگر شکستگی دیگری باشد که باید بگوییم یک قطعه گسله دیگری فعال شده باشد است.

او درباره لرزش‌های پی در پی سومار هم گفت؛ زلزله‌های خوشه‌ای در منطقه زاگرس انتظار می رود و چیز عجیبی نیست. چون مرز خمیدگی جبهه کوهستان است و در این بخش لرزه ها به صورت خوشه یا مجموعه زمین لرزه نشان داده می‌شود.

زارع همچنین پاسخ برخی شائبه‌ها درباره طبیعی نبودن زلزله ازگله که هنوز هم شنیده می‌شود گفت: از نظر عمق این زمین لرزه می‌توان گفت با این ساز و کار تایید دیگری است که نشان می دهد زلزله های آن منطقه طبیعی بوده است. اینها عملا نشان دهنده یک اتفاق کاملا طبیعی است که در منطقه غرب کرمانشاه افتاده است و شکی که یک عده ایجاد می کردند، باید کنار برود و بی معنی است.

700

دکتر مهدی زارع دلیل زلزله‌های پی در پی سومار چیست؟ استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی زلزله زلزله کرمانشاه زلزله‌های خوشه‌ای در منطقه زاگرس لزله سومار

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۴۶۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم

عملیات اجرایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری بر خط جزیره قشم از سوی مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و با حمایت سازمان منطقه آزاد قشم آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، این پروژه در مجاورت مرکز پزشکی خلیج فارس (بیمارستان جی جیان) این جزیره جانمایی، ترازیابی و آماده ساخت شده وعملیات اجرایی آن امروز جمعه با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور و جمعی دیگر از مسئولان آغاز شد.

به گفته کارشناسان حوزه زمین‌شناسی، وقوع زمین لرزه های پیاپی سالهای گذشته در قشم حاکی از آن است که این جزیره یکی از کانون‌های مستعد وقوع زمین لرزه است و این خود اهمیت وجود ایستگاه‌های لرزه‌نگاری را در این منطقه دو چندان می‌کند.

ایستگاه ها و شبکه‌های لرزه نگاری پایه‌ای ترین زیر ساخت مطالعات زلزله شناسی به منظور کاهش خطر پذیری زلزله است که توجه به این شبکه ها توانمندی جامعه را در مقابل زلزله افزایش می دهد.

تمام اطلاعات همواره به صورت برخط (آنلاین) و پیوسته از این ایستگاه‌ها به مرکز باند پهن واقع در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ارسال و بر روی تارنما(وب سایت) برای تمام مشترکان ارسال می‌شود.

انتهای پیام/7558/.

دیگر خبرها

  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله ۴.۲ ریشتری تیتکانلو در خراسان شمالی را لرزاند
  • زمین لرزه چهار و دو دهم ریشتری تیتکانلو شهر فاروج
  • زلزله ۴.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • زمین لرزه چهار و دو دهم ریشتری تیتکانلو
  • زلزله ۴‌.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند