Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@16:21:15 GMT

دلیل زلزله های اخیر ایران چیست؟+ نقشه و جدول

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۴۰۲۴۵

دلیل زلزله های اخیر ایران چیست؟+ نقشه و جدول

وقوع زلزله‌های اخیر در کشور نشان داد که بسیاری از شهرهای ایران روی خط گسل قرار دارند؛ موضوعی که باید مورد بررسی جدی‌تری قرار گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته های اخیر چندین زلزله در مناطق مختلف کشور از جنوب تا شمال و غرب تا شرق روی داده است که ایز این میان می توان به زلزله 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 ریشتری کرمانشاه، زلزله4.8 ریشتری لنگرود و زلزله 4.2 ریشتری لنگرود اشاره کرد.

 زلزله های اخیر این روزها وحشتی بین مردم انداخته و همین دلیل مناسبی است تا شایعات بسیاری در مورد وقوع زلزله در سراسر کشور داغ شود؛ شایعاتی که هر روز در شبکه های اجتماعی همه ما با آن سر و کار داشته ایم؛ به‌طوری‌که برخی از این شایعات برای چندمین بار از سوی مسئولان مربوطه رد شدند.

در مورد زلزله های اخیر باید گفت، قرار گرفتن ایران روی کمربند زلزله علت اصلی این اتفاقات طبیعی است و بیشتر شهرهای کشور که روی این کمربند قرار دارند در روزهای اخیر زلزله را حس کرده اند.

برخی از شهرهای کشور نیز در مناطقی هستند که کم خطرتر از مناطق دیگرند و با عنوان "مناطق سفید" از آنها یاد می شود؛ مناطقی که احتمال وقوع زلزله های بالای 6 ریشتر حتی در بازه زمانی سه هزار سال یکبار هم وجود ندارد.

 مناطقی همچون کویر لوت یا کویر مرکزی ایران جزو مناطقی محسوب می شوند که لرزه خیزی کمتری دارند، هر چند که ساکنانی هم ندارند. مناطق دیگری نظیر نوار سنندج-سیرجان که شامل استانهای مثل اصفهان، سنندج، اراک و همدان می شود نیز از لرزه خیزی پایینی برخوردار است. البته ناحیه جنوب اهواز به سمت ابادان و خرمشهر نیز در منطقه سفید قرار دارند. به جز این موارد بقیه مناطق ایران جزو مناطق پرلرزه به شمار می‌روند.

با تفاسیر بالا و با توجه به عکس زیر مناطق زلزله خیز ایران به خوبی مشخص شده است؛ مناطقی که به علت قرار گرفتن بر روی کمربند زلزله جزو مناطق پرلرزه هستند.

 

 

 وجود گسل های زیادی در کشور و همسایگی آنها با چندین شهر باعث شده است تا بعضا یک لرزه در چندین شهر احساس شود. حتی شهرهایی که در مناطق سفید قرار گرفته اند به علت همسایگی با مناطق پرلرزه، از لرزش ها بی نصیب نمی مانند. در ادامه گسل های ایران را می بینید:

  ردیف نام گسل منطقه گسل   1 گسل کوه خضر از میان بخشی از شهر قم عبور می‌کند   2 گسل اصلی جوان زاگرس از کنار شهر مریوان عبور می‌کند   3 گسل غربی فروافتادگی دریاچه ارومیه از کنار شهر ارومیه عبور می‌کند   4 گسل بافران از جنوب شهر نایین عبور می‌کند   5 گسل هیرمند از نزدیکی شهر زاهدان عبور می‌کند   6 گسل مکران از نزدیکی شهرهای ساحلی جاسک و چابهار عبور می‌کند   7 گسل ساحلی بندرعباس از شهر بندر عباس عبور می‌کند   8 گسل اهواز از وسط شهر اهواز عبور می کند   9  گسل تبریز  شمال شهر تبریز

البته ناگفته نماند که قدرت همه لرزه هایی که در مناطق پرلرزه رخ می دهد کاملا متفاوت است و این دلیلی بر عدم صدور حکم قطعی در مورد تفاوت گسل های نامبرده خواهد بود.

با توجه با مطلب ذکر شده تقریبا  دلایل زلزله اخیر و ارتباطشان با گسل های نامبرده مشخص شده است. شایعات قبل از وقوع زلزله جز ایجاد ترس و واهمه برای مردم چیز دیگری به همراه ندارد و باید با بی توجهی به تمامی شایعات اخیر از بازنشر آنها نیز جلوگیری کنیم.

گزارش از سعید پیرزاده

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۰۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، منصور الوند فر افزود: هزارو ۱۰۰ کیلومتر راه عشایری در شهرستان گچساران وجود دارد که ۹۰ درصد آن معادل۹۹۰ کیلومتر در بارندگی های سیا آسای روز گذشته دچار خسارات شده و نیاز به بازگشایی دارند. رئیس اداره امور عشایر گچساران ادامه داد: این راه‌ها در مناطق دریلا، باباکلان، آبگندی، چهار تنگ، هلیگان، کوه گود گل، خشاب، کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی واقع شده بودند. الوند فر بیان کرد: بر اثر بارندگی سیل آسای روز گذشته ۷۰ درصد از ابنیه های پل ها و فنی مناطق عشایری و خطوط لوله انتقال آب در مناطق عشایری این شهرستان دچار خسارت شدند. وی گفت: ترمیم و باز گشایی یکهزارو ۱۰۰ کیلومتر جاده خاکی عشایری این شهرستان که در بارندگی های بهاره مسدود شده بود امسال انجام، که متاسفانه بر اثر بارندگی شب گذشته قسمتی از آنها دچار خسارت شد. رئیس اداره امور عشایر گچساران با اشاره به اینکه برای بازگشایی این میزان راه عشایری بیش از ۸۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است افزود: انتظار می رود بنیاد مسکن و شرکت نفت برای بازگشایی جاده های عشایری همکاری لازم را با این اداره داشته باشند. الوند اضافه کرد: ۲ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۲ هزار نفر در مناطق عشایری این شهرستان از جمله دریلا، باباکلان، هلیگان کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی سکونت دارند. وی ادامه داد: این در حالی است که از این تعداد جمعیت عشایری ۹۰ درصد آنها تاکنون به مناطق قشلاقی کوچ کردند و تنها ۱۰ درصد قشر مولد در شهرستان ساکن هستند. تخریب چادرهای عشایر گچساران بر اثر بارندگی/ راه دسترسی برای امداد رسانی به عشایر به سختی انجام می شود وی با بیان اینکه راه دسترسی به عشایر گچساران برای امداد رسانی به سختی انجام می شود گفت: بر اثر بارش های سیل آسای روز گذشته چادرهای عشایری مستقردر شهرستان گچساران خسارت دیدند. الوند فر ابراز کرد: بارش شدید باران شب گذشته باعث آبگرفتگی چادرهای عشایری در مناطق و تلف شدن تعدادی از دام های آن ها شده است. مناطق قشلاقی شهرستان گچساران سالانه محل استقرار و سکونت حدود دو هزار خانوار عشایر کوچرو از مناطق سردسیری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان است. عشایر گچساران ۴۰۰ هزار راس دام را پرورش می دهند. عشایر این شهرستان شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی، ترک های قشقایی و دره شوری در مناطقی مانند دریلا، آبگندی و کلاغ نشین سکونت دارند. این قشر مولد سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز ، ۶ هزار و ۴۸۰ تن انواع فرآورده‌های لبنی، ۱۵۰ تن پشم و ۲۵ تن گوشت سفید تولید می‌کنند.

دیگر خبرها

  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران
  • افزایش عملیات‌های حزب الله در پاسخ به تهدیدهای صهیونیست‌ها/ توقف جنگ در نوار غزه شرط مقاومت برای پایان درگیری در شمال سرزمین‌های اشغالی+ نقشه میدانی و عکس
  • آخرین وضعیت کهگیلویه و بویراحمد طی بارش‌های اخیر
  • ادامه تلاش ها برای رفع مشکل آب و برق مناطق سیل زده گچساران
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران
  • جدول میزان بارش‌های فارس تا ساعت ۶:۳۰ امروز
  • خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن!
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول
  • عملکرد دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر خوب بوده است
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است