Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@15:40:02 GMT

دلیل علمی زلزله کرمانشاه چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۶۸۴۰

دلیل علمی زلزله کرمانشاه چیست؟

به گزارش ایسکانیوز میلاد جهانی در گفت‎و‎گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه ایران ازنظر زمین‌شناسی به چند پهنه ساختاری-سنگ شناختی تقسیم می‌شود، اظهار کرد: ایران مرکزی، زاگرس، شمال شرقی ایران، شمال غربی ایران، پهنه آذربایجان و… شامل این تقسیم‎بندی می‌شود.

وی با بیان این‌که ساختار رورانده و مرتفع زاگرس از مهم‌ترین این پهنه‌ها هستند، ادامه داد: هر پهنه ساختاری خصوصیات لرزه زمین ساختی متفاوتی دارد و زاگرس از پویاترین این پهنه‌ها به حساب می‌آید که شامل گسل‌هایی چون صحنه، دورود، قلعه حاتم و… است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس اضافه کرد: خصوصیات لرزه زمین‌ساختی زاگرس نشان می‌دهد که نسبت به پهنه‌های ساختاری دیگر، فراوانی لرزه در آن زیاد است و البته قدرت تخریب کمتری دارد.

این مدرس دانشگاه پیام‎نور با اشاره به زلزله اخیر کرمانشاه با کانون سرپل ذهاب و ازگله افزود: هر زلزله‌ای دوره بازگشتی دارد یعنی این‌که یک زلزله با خصوصیات مشابه در یک دوره زمانی دوباره اتفاق می‌افتد مانند زلزله منطقه سیلاخور، و چون دوره بازگشت زلزله اخیر کرمانشاه نیز سپری شده بود، زمین لرزه رخ داد.

وی در مورد پس‌لرزه‌هایی که بصورت ساعتی بعد از وقوع زمین لرزه کرمانشاه به وقوع می‎پیوندد، خاطرنشان کرد: براساس تئوری آکی (oki) که براساس بازگشت کشسان است وقتی در یک پهنه شکستی ایجاد می‌شود، این شکست باید به حالت اولیه بازگردد و دلیل وقوع پس لرزه‎ها نیز بازگشت قسمت ترک خورده پهنه و صفحه به حالت اول است که بروز آن طبیعی است.

جهانی یادآور شد: وقتی زمین‌لرزه‎ای با قدرت ۷ ریشتر اتفاق می‎افتد چون عمق و طول شکستی زیاد است، ایجاد پس‌لرزه هر چند بصورت مکرر طبیعی است.

این مدرس دانشگاه پیام‎نور گفت: چون شدت زلزله اخیر کرمانشاه بالا بوده ایجاد پس‌لرزه‌ها بعد از آن توجیه علمی دارد و وقوع چنین زمین لرزه‎ای نیز با توجه به نظریه دوره بازگشت کاملاً توجیه علمی دارد.

وی با بیان این‌که صفحه ایران مرکزی و عربی دائمأ به پهنه زاگرس فشار می‌آورد، تصریح کرد: علت رخ دادن زلزله‎های بیشتر در زاگرس نسبت به دیگر پهنه‎ها به این دلیل است و وقوع زلزله‌های زیاد در این صفحه امری عادی است.

جهانی با اشاره به این‌که زمین لرزه کرمانشاه کاملاً توجیه علمی دارد، افزود: با توجه به پایه علمی این زمین لرزه شایعات مطرح شده غیرعلمی و مطرود است و مردم به هیچ‌وجه به شایعات توجه نکنند و آرامش خود را حفظ کنند.

این عضو آکادمی دانشمندان گفت: پس‌لرزه‌های اخیر امکان تخریب ندارد چرا که شدت آنها پایین است.

900

زلزله کرمانشاه میلاد جهانی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۶۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین لرزه چهار و دو دهم ریشتری تیتکانلو

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان شمالی، براساس اعلام مرکز لرزه نگاری کشور، ساعت ۱۵:۳۷ امروز ، زمین لرزه ای به بزرگی ۴ و دو دهم ریشتر در عمق هشت کیلومتری زمین، تیتکانلو در شهرستان فاروج را لرزاند.

تاکنون از خسارت احتمالی این زمین لرزه، گزارشی دریافت نشده

 

دیگر خبرها

  • بندرچارک لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • اعتراض بازیکنان زاگرس مهاباد به تصمیم داور و ترک زمین
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • خراسان شمالی لرزید
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • زمین لرزه چهار و دو دهم ریشتری تیتکانلو